İçeriğe geç

Burnunu Sokmak Deyim Mi

Burun deyim anlamı nedir?

Türkçede, burun kelimesini içeren deyimler genellikle olumsuz duygular ve alışkanlıklar için kullanılır. Örneğin, burnunu kıvırmak daha önce sevdiğin bir şeyi artık sevmediğin anlamına gelir. Şantaj, bir kişiyi yaptığı bir şey için cezalandırmak anlamına gelir.

Burnundan gelmek deyim mi?

“Yaptıklarından pişman olmak” ifadesi “yaptıklarından pişman olmak” olarak ifade edilir. Özellikle bir karar verildiğinde ve bu karar eyleme geçirildiğinde, bu karardan pişmanlık duymak olarak tanımlanabilir.

Burnu havada bir deyim mi?

“Kibirli olmak” ifadesi ise bambaşka bir anlam taşımakta olup, genellikle kişinin başkalarına karşı kibirli, gururlu ve küçümseyici olduğunu ifade etmektedir.

Burun kıvırmak deyim mi?

“Burnunu kıvırmak” ifadesi bir şeye veya birine karşı ilgisizlik, hoşnutsuzluk veya küçümseme göstermek anlamına gelir. Bu ifade sıklıkla bir kişinin bir şeye, bir duruma veya birine karşı duyarsızlığını veya hoşlanmamasını ifade etmek için kullanılır.

Burun sokmak deyim mi?

Kendisini ilgilendirmeyen konulara karışmak, ‘müdahale’ anlamına gelir.

Burnu uzamak deyim mi?

“Büyüyen burun” ifadesi genellikle bir kişi yalan söylediğinde kullanılır ve yalan söylemenin burnun büyümesine neden olduğu yönündeki yaygın inanışa dayanır. Bu ifade, “Pinokyo” öyküsünde olduğu gibi, yalan söylemenin fiziksel bir tezahürü olarak burnun büyümesiyle ilişkilendirilir.

Burnuna girmek deyimi ne demek?

Eylem. [1] Birine çok yaklaşmak.

Burun buruna deyim mi?

Türkçede aynı şekilde kullanılan “burun buruna” ifadesi, birinin beklenmedik bir anda başka bir kişiyle yüz yüze gelmesi, birbirine çok yakın olması, iki kişinin burunlarının neredeyse birbirine değecek kadar yakın olması anlamına gelir. Bu ifade, insanın iç ve dış dünyası arasındaki zıtlığın bir imgesini içerir.

Canım burnumda deyim mi?

“Sıkılmış” ifadesi genellikle çok sıkılmış veya bunalmış olduklarını ifade etmek isteyen kişiler tarafından kullanılır. Bunalmış, sıkılmış veya bir işi yapmakta zorluk çeken kişiler durumu “Mutsuzum” diyerek özetleyebilirler.

Burnu sürtmek deyim mi?

“To be snubbed” gibi ifadeler yaygın olduğundan, sürekli karşımıza çıkıyor. “To be insulted” ifadesinin mecazi bir anlamı var. İfadelerin kendi başlarına bir anlamı olmadığından, cümlede “to be disrespected” ifadesi kullanılıyor.

Burnu kanamak deyim mi?

Bu genellikle bir çatışma, anlaşmazlık veya riskli bir durumdan dolayı hiçbir zararın meydana gelmediği anlamına gelir. “Kimse incinmez” ifadesi, fiziksel bir zararın meydana gelmediği anlamına gelir ve mecazi anlamda, kişisel, mali veya duygusal bir zarar meydana gelmemiştir.

Burnu büyük deyim mi?

“Büyük burun” ifadesi kibirli ve küstah insanlara uyan bir terimdir. Aslında bu ifade bu tür insanlar için sıklıkla kullanılır. Buna göre cümlelerde kibirli ifadeyi görebilirsiniz.

Burnunun ucunu görememek deyim mi?

Türkçede “burnunun ucunu görememek” deyimi, kişinin kendi durumunu, çevresinde olup biteni ya da geleceğe yönelik olasılıkları anlamakta veya tanımakta zorluk çekmesini anlatır.

Burun buruna gelmek bir deyim midir?

“Biriyle, bir şeyle burun buruna gelmek” deyimi Türkçede en çok kullanılan kalıplardan biridir.

Burun ile ilgili deyimler nelerdir?

kesinlikle onun fikrine göre.- … – burnun ağrıyor.burundan gel.buruna gir.burunda duman var.burunundan geçmesi için burnundan binlerce parça düşsün.burundan çık (fitil fitil).Burundan kılları temizleme.burundan nefes al.kokla.Daha fazla makale…

Burun ne anlama gelir?

Burun, yüzdeki belirgin ve çatallı anatomik koku ve solunum organı olarak tanımlanır. Bu çatallı, dışa açık organın oldukça hassas bir koku fonksiyonu vardır. Üst dudak ile alın arasındaki anatomik yapı içerisinde yer aldığı gözlemlenmiştir.

Burnundan deyiminin anlamı nedir?

Birini yaptığı bir şeyden pişman etmek; bunu ağız ve burun yoluyla dile getirmek.

Burnunda deyiminin anlamı nedir?

Onu bu kadar özlemek, onu bu kadar istemek, onu aramak; gözlerinde duman.

Burnu büyük deyim anlamı nedir?

“Büyük burun” ifadesi kibirli ve küstah insanlara uygun bir tabirdir. Aslında bu tabir bu tür insanlar için sıklıkla kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir